Krem ze skorzonery, ziemniaków i czosnku

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek
Zdję­cia: Krew i mle­ko

skorzonera-krem1jpg

Skład­ni­ki:

  • pęczek skor­zo­ne­ry
  • 3 małe ziem­nia­ki
  • 3 (lub wię­cej;)) ząb­ki czosn­ku
  • 2 łyż­ki kwa­śnej śmie­ta­ny
  • ok. 500 ml bulio­nu (zależ­nie od pre­fe­ro­wa­nej gęsto­ści zupy)
  • sól, bia­ły pieprz, gał­ka musz­ka­to­ło­wa, parę kro­pel ole­ju seza­mo­we­go

Pora­dy:

Obra­ną skor­zo­ne­rę i ziem­nia­ki pokro­iłam na kawał­ki. Ugo­to­wa­łam do mięk­ko­ści w bulio­nie. Doda­łam pokro­jo­ny drob­no czo­snek i śmie­ta­nę. Zblen­do­wa­łam na gład­ką masę i dopra­wi­łam. Na koniec pokro­pi­łam ole­je seza­mo­wym.

skorzonera-krem4
PicMonkey Collage

SMACZNEGO!

For Vers-24, War­saw

_____

WIĘCEJ:
krewimleko.wordpress.com
POLECAJCIE:



Komentarze

komen­ta­rzy