Zupa z batata

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek
Zdję­cia: Krew i mle­ko

zupa-z-batata1

Skład­ni­ki:

  • 500 ml bulio­nu warzyw­ne­go
  • 2 spo­re bata­ty
  • 1 cebu­la
  • 200 ml mle­ka koko­so­we­go
  • nie­co pokru­szo­ne­go sera feta
  • 2 łyż­ki kapa­rów
  • łyż­ka oli­wy
  • sól, czer­wo­ny pieprz, płat­ki chi­li, natka pie­trusz­ki, cur­ry

Pora­dy: 

Na nie­wiel­kiej ilo­ści oli­wy pod­sma­ży­łam pokro­jo­ną w piór­ka cebu­lę i przy­pra­wy. Zala­łam bulio­nem, dorzu­ci­łam obra­ne i pokro­jo­ne w kost­kę bata­ty. Goto­wa­łam aż zmię­kły. Doda­łam mle­ko koko­so­we. Zupę zblen­do­wa­łam, posy­pa­łam pokru­szo­nym serem feta, posie­ka­ną natką pie­trusz­ki i kapa­ra­mi.

zupa-z-batatc3b3w2

SMACZNEGO!


For Vers-24, War­saw

_____

WIĘCEJ:
krewimleko.wordpress.com
POLECAJCIE:



Komentarze

komen­ta­rzy