Krem buraczano-ziemniaczany

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek
Zdję­cia: Krew i mle­ko

barszcz1

Skład­ni­ki:

  • 4 bura­ki
  • 4 ziem­nia­ki
  • ok. 500 ml bulio­nu
  • 100 ml kwa­śnej śmie­ta­ny
  • sól & pieprz

Pora­dy: 

Bura­ki i ziem­nia­ki obra­łam i pokro­iłam w kost­kę. Wrzu­ci­łam do gorą­ce­go bulio­nu i ugo­to­wa­łam do mięk­ko­ści ziem­nia­ków i względ­nej mięk­ko­ści bura­ków. Przy­pra­wi­łam, doda­łam zahar­to­wa­ną śmie­ta­nę i zble­no­wa­łam zupę na gład­ki krem.

barszcz3

barszcz2

SMACZNEGO!


For Vers-24, War­saw

_____

WIĘCEJ:
krewimleko.wordpress.com
POLECAJCIE:



Komentarze

komen­ta­rzy