Francuskie poduszki z brie, karmelizowaną cebulą, gruszką nashi i rozmarynem

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek
Zdję­cia: Krew i mle­ko

poduszki1

Skład­ni­ki (9 sztuk):

  • płat cia­sta fran­cu­skie­go
  • 3 małe cebu­le
  • 150 g sera brie
  • grusz­ka (u mnie nashi)
  • łyżecz­ka brą­zo­we­go cukru
  • roz­ma­ryn
  • łyżecz­ka ole­ju rze­pa­ko­we­go
  • sól & pieprz

Pora­dy: 

Cia­sto podzie­li­łam radeł­kiem na dzie­więć (w mia­rę;)) rów­nych czę­ści.

Cebu­lę pokro­iłam w piór­ka, pod­du­si­łam na nie­wiel­kiej ilo­ści ole­ju z dodat­kiem soli, pie­przu i brą­zo­we­go cukru. Odsta­wi­łam do prze­sty­gnię­cia. Grusz­kę i brie pokro­iłam na małe kawał­ki.

Na środ­ku pro­sto­ką­tów z cia­sta fran­cu­skie­go ukła­da­łam po łyż­ce kar­me­li­zo­wa­nej cebu­li, nie­co grusz­ki i po parę kawał­ków brie. Posy­pa­łam pie­przem i roz­ma­ry­nem.

Pie­kłam 20 minut w pie­kar­ni­ku roz­grza­nym do 220°C.

poduszki2
poduszki3

SMACZNEGO!


For Vers-24, War­saw

_____

WIĘCEJ:
krewimleko.wordpress.com
POLECAJCIE:



Komentarze

komen­ta­rzy