Tekst: Natalia Nowak-Bartek
Zdjęcia: Krew i mleko
Składniki (9 sztuk):
- płat ciasta francuskiego
- 3 małe cebule
- 150 g sera brie
- gruszka (u mnie nashi)
- łyżeczka brązowego cukru
- rozmaryn
- łyżeczka oleju rzepakowego
- sól & pieprz
Porady:
Ciasto podzieliłam radełkiem na dziewięć (w miarę;)) równych części.
Cebulę pokroiłam w piórka, poddusiłam na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli, pieprzu i brązowego cukru. Odstawiłam do przestygnięcia. Gruszkę i brie pokroiłam na małe kawałki.
Na środku prostokątów z ciasta francuskiego układałam po łyżce karmelizowanej cebuli, nieco gruszki i po parę kawałków brie. Posypałam pieprzem i rozmarynem.
Piekłam 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 220°C.
SMACZNEGO!
For Vers-24, Warsaw