Jedzenie

Kompot rabarbarowo-truskawkowy

Related posts
Jedzenie

Francuskie poduszki z brie, karmelizowaną cebulą, gruszką nashi i rozmarynem

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek Zdję­cia: Krew i mle­ko Skład­ni­ki (9 sztuk): płat cia­sta fran­cu­skie­go 3 małe cebu­le 150 g sera brie grusz­ka (u mnie nashi) łyżecz­ka brą­zo­we­go cukru roz­ma­ryn łyżecz­ka ole­ju rze­pa­ko­we­go sól & pieprz Pora­dy:  Cia­sto podzie­li­łam radeł­kiem…
Więcej
Jedzenie

Zimowe muffinki czekoladowo-bananowe

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek Zdję­cia: Krew i mle­ko Skład­ni­ki: (pro­por­cje orien­ta­cyj­ne) 2 szklan­ki mąki pszen­nej 2 jaj­ka 1/2 szklan­ki mle­ka 1/2 szklan­ki likie­ru bana­no­we­go 1/4 szklan­ki jasne­go rumu 3/4 szklan­ki ole­ju rze­pa­ko­we­go szklan­ka brą­zo­we­go cukru banan 100 g…
Więcej
JedzenieStyl życia

Babeczki z czekoladą

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek Zdję­cia: Krew i mle­ko Skład­ni­ki:   250 g mąki pszen­nej 2 łyżecz­ki prosz­ku do pie­cze­nia 100 g roz­to­pio­nej gorz­kiej cze­ko­la­dy (70%) 2 jaj­ka 100 g cukru trzci­no­we­go 200 ml jogur­tu 100 ml gazo­wa­nej wody…
Więcej

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *