Babeczki z twarogiem

Nie można ich nie polubić, a dodatkowo są wyjątkowo proste i szybkie do przygotowania. Mowa o przepysznych babeczkach z dodatkiem białego sera. Idealnie sprawdzą się w roli słodkiego poczęstunku podczas przedświątecznego spotkania ze znajomymi.
babeczki z twarogiem

Skład­ni­ki:

  • 200 g mąki
  • 200 g twa­ro­gu
  • 3 jaj­ka
  • 7 łyżek wió­rek koko­so­wych
  • 150 g cukru
  • 150 g masła
  • 1,5 łyżecz­ki prosz­ku do pie­cze­nia

Spo­sób przy­go­to­wa­nia:

Roz­to­pić masło w ron­del­ku, następ­nie odsta­wić do wysty­gnię­cia. Wsy­pać cukier, dokład­nie wymie­szać. Kolej­no dodać jaj­ka, zblen­do­wa­ny twa­róg (tak, aby był bez dużych gru­dek) i wiór­ki koko­so­we. Wszyst­kie skład­ni­ki wymie­szać do połą­cze­nia. Prze­ło­żyć goto­wą masę do fore­mek na muf­fin­ki. Roz­grzać pie­kar­nik do 175 stop­ni. Muf­fin­ki piec przez 25 minut.

Smacz­ne­go!

Babeczki z twarogiem Babeczki z twarogiem Babeczki z twarogiem

Zdję­cia: Vers-24




Komentarze

komen­ta­rzy