Jedzenie

Summer Feast w Port Royal: Kulinarna Uczta na Lato 2024

Wraz z nadejściem lata, Port Royal z dumą ogłasza niezwykłe wydarzenie dla wszystkich miłośników owoców morza i ryb – Summer Feast 2024! To wyjątkowa okazja do delektowania się najświeższymi i najsmaczniejszymi daniami przez całe lato. Aż do 15 września, trwać będzie cykl niezapomnianych festiwali kulinarnych, gdzie królować będą ostrygi, ceviche, tuńczyk i wiele więcej!

Wraz z nadejściem lata, Port Royal z dumą ogłasza niezwykłe wydarzenie dla wszystkich miłośników owoców morza i ryb – Summer Feast 2024! To wyjątkowa okazja do delektowania się najświeższymi i najsmaczniejszymi daniami przez całe lato. Aż do 15 września, trwać będzie cykl niezapomnianych festiwali kulinarnych, gdzie królować będą ostrygi, ceviche, tuńczyk i wiele więcej!

19–23 czerw­ca – Cevi­che Party

Pod koniec czerw­ca Port Roy­al zabie­ra swo­ich gości w podróż do Mek­sy­ku i Peru pod­czas Cevi­che Par­ty. Ser­wo­wa­ne będą kil­ka rodzajów cevi­che, nacho­sy oraz kok­taj­le na bazie mez­ca­lu i tequ­ili. W cevi­che barze, również usta­wio­nym w ogro­dzie, odkryć będzie można uni­kal­ne połączenia smaków, które prze­nio­są wszyst­kich pro­sto na egzo­tycz­ne plaże Ame­ry­ki Łacińskiej.

10–14 lip­ca – Tuna

Po raz czwar­ty restau­ra­cja ser­wo­wać będzie tuńczyka blu­efin o imponującej wadze oko­ło 40 kilogramów. Przez pięć dni goście będą mogli roz­ko­szo­wać się tą eks­klu­zyw­ną rybą w roz­ma­itych wyda­niach – od wykwint­nych tata­ra i cevi­che, poprzez deli­kat­ne car­pac­cio, aż po soczy­ste ste­ki. To nie­za­po­mnia­ne doświadczenie kuli­nar­ne dla praw­dzi­wych koneserów tuńczyka, które z pewnością dostar­czy niezrównanych wrażeń smakowych.

31 lip­ca – 4 sierp­nia – Whi­te Marlin
Port Roy­al zapra­sza na ucztę kuli­nar­ną poświęconą bia­łe­mu mar­li­no­wi, który ser­wo­wa­ny będzie w różnorodnych for­mach – zarówno suro­wy, jak i w daniach na gorąco. To rzad­ka i ekscytująca oka­zja, by zanu­rzyć się w peł­ni w bogac­two smaków tej nie­zwy­kłej ryby i poznać jej kuli­nar­ne możliwości w zupeł­nie nowy sposób.

7–11 sierp­nia – Asian Fusion

W sierp­niu goście festi­wa­lu wyru­szą w podróż po Azji! Menu Asian Fusion będzie peł­ne egzo­tycz­nych smaków i aromatów, inspi­ro­wa­nych najpiękniejszymi zakątkami tego regio­nu świata. Ser­wo­wa­ne dania, na pew­no ożywią wspo­mnie­nia z nie­za­po­mnia­nych azja­tyc­kich wypraw. To uni­kal­na szan­sa, by zjeść auten­tycz­ne azja­tyc­kie potra­wy bez potrze­by opusz­cza­nia cen­trum Warszawy.

12–15 września – 15. Festi­wal Ostryg

Sum­mer Feast zakończy się jubi­le­uszo­wą, 15. edy­cją Festi­wa­lu Ostryg. Zasma­ko­wać będzie można zarówno zna­ne i lubia­ne warian­ty, jak i nowe, zaskakujące kom­po­zy­cje sma­ko­we. Po raz kolej­ny ostry­gi będą ser­wo­wa­ne z oyster baru umiesz­czo­ne­go w ogro­dzie, a wszyst­ko po to aby uczcić zakończenie tego kuli­nar­ne­go lata w Port Roy­al w dobrym guście i dobo­ro­wym towarzystwie.

Sum­mer Feast w Port Roy­al to wyda­rze­nie, które łączy w sobie pasję do dosko­na­łej kuch­ni, przy­ja­zną atmos­fe­rę oraz wyjątkowe sma­ki. Zapra­sza­my wszyst­kich sma­ko­szy i miłośników kuli­nar­nych przygód do wspólnego świętowania i delek­to­wa­nia się naj­lep­szy­mi dania­mi tego lata!

Tekst/zdjęcia: mate­ria­ły prasowe

Komentarze

komentarzy