Pudding jaglany z owocami

Pudding z naszego przepisu jest idealny a letnie drugie śniadanie. Pyszny, pożywny, słodki a co najważniejsze – zdrowy i dietetyczny. My w redakcji VERS-24 delektowaliśmy się tym deserem bez wyrzutów sumienia!

Składniki:

  • oko­ło 2/3 szklan­ki kaszy jaglanej
  • 1 doj­rza­ły banan
  • 4–6 dak­ty­li bez pestek
  • 2/3 szklan­ki mle­ka ryżowego
  • kil­ka truskawek
  • borów­ki amerykańskie
  • 10 szt pistacji
  • 2–4 orze­chy włoskie
  • pła­ska łyżecz­ka cynamonu
  • sól mor­ska do smaku

Kaszę przepłucz dokładnie na sitku, następnie ugotuj w wodzie w stosunku 2:1 kaszy. Dopraw solą, następnie dodaj banana, daktyle i cynamon. Wlej mleko i zblenduj, by uzyskać gładką masę. Przełóż do pucharków, udekoruj owocami i orzechami.

Smacz­ne­go!

Tekst/zdjęcia: VERS-24

 

Komentarze

komentarzy