Pudding jaglany z owocami

Pudding z naszego przepisu jest idealny a letnie drugie śniadanie. Pyszny, pożywny, słodki a co najważniejsze – zdrowy i dietetyczny. My w redakcji VERS-24 delektowaliśmy się tym deserem bez wyrzutów sumienia!

Składniki:

  • oko­ło 2/3 szklan­ki kaszy jagla­nej
  • 1 doj­rza­ły banan
  • 4–6 dak­ty­li bez pestek
  • 2/3 szklan­ki mle­ka ryżo­we­go
  • kil­ka tru­ska­wek
  • borów­ki ame­ry­kań­skie
  • 10 szt pista­cji
  • 2–4 orze­chy wło­skie
  • pła­ska łyżecz­ka cyna­mo­nu
  • sól mor­ska do sma­ku

Kaszę przepłucz dokładnie na sitku, następnie ugotuj w wodzie w stosunku 2:1 kaszy. Dopraw solą, następnie dodaj banana, daktyle i cynamon. Wlej mleko i zblenduj, by uzyskać gładką masę. Przełóż do pucharków, udekoruj owocami i orzechami.

Smacz­ne­go!

Tekst/zdjęcia: VERS-24

 




Komentarze

komen­ta­rzy