“Tygodnie Restauracji” cieszą się ogromnym powodzeniem w największych i najbardziej dynamicznych metropoliach całego świata. Najważniejsze to New York Restaurant Week, London Restaurant Week, Summerlicious w Toronto czy Copenhagen Dining Week.
Wydarzenie, które zostało zaplanowane w Warszawie ma mieć charakter pilotażowy – zamiast tygodnia planowany jest weekend, a celem WRW jest wzmocnienie wizerunku kultury gastronomicznej oraz umożliwienie klientom wspaniałych kulinarnych doświadczeń.
Goście restauracji otrzymają w tym czasie pełne trzydaniowe menu składające się z przystawki, dania głównego i deseru. Pozwoli im to na skosztowanie oferty kulinarnej danego lokalu, w promocyjnej cenie 39 złotych a więc znacznie poniżej codziennej ceny 3 dań.
Redakcja Vers-24 już bukuje miejsca w restauracjach, by skosztować dania w tych, których dotychczas nie odwiedziliśmy, a także bacznie przyglądać się jak przebiegnie ten event!
Wam również polecamy, a poza tym przedstawiamy miejsca, które wezmą udział w tej edycji WRW2014!
Tekst: Monika Koryś
Zdjęcia: materialy prasowe, Vers-24
For Vers-24, Warsaw