Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Doskonale wie o tym sieć kawiarni Costa Coffee, która zaprezentowała swoją zimową ofertę. W sezonowym menu, oprócz pożywnych śniadań, zagoszczą pyszne, pełnowartościowe lunche.
Energia na cały dzień
Costa Coffee dba o potrzeby wszystkich swoich Gości. W nadchodzącym sezonie miłośnicy śniadań i lunchów poza domem będą mieli okazję spróbować nowości w menu. Brioszka, czyli delikatna drożdżowa bułeczka z łososiem, Quiche, a może po prostu potrójny tost Caprese? W Costa Coffee każdy znajdzie coś dla siebie!
Jedną z propozycji śniadaniowych jest tost Caprese – potrójny tost wegetariański serwowany z grillowanymi sezonowymi warzywami, mozzarellą, a także z aksamitnym i łagodnym w smaku zielonym i czerwonym pesto. Kruchy, delikatny, przygotowywany na miejscu z największą starannością, z najwyższej jakości składników tost Caprese oczaruje niejedno podniebienie! Zarówno do tostu, jak i do brioszki dodawany jest oryginalny sos guacamole sprowadzany prosto z Meksyku.
W zimowym menu pozostają uwielbiane przez Gości croissanty, jogurty oraz szeroka oferta smakowa bagietek.
W ofercie lunchowej natomiast króluje Quiche w dwóch wersjach smakowych: mięsnej z chorizo i warzywami oraz wegetariańskiej z dużą ilością sezonowych warzyw. Serwowany na gorąco Quiche idealnie skomponuje się z rozgrzewającą zimową herbatą, klasyczną kawą lub owocowym koktajlem czy też świeżym sokiem.
A może… herbata?
Sezon zimowy w Costa Coffee to nie tylko aromatyczne kawy i pyszne przekąski, ale także… rozgrzewające herbaty! Czarna herbata zimowa z dodatkiem imbiru, żurawiny, rozmarynu, a także plasterka świeżej pomarańczy lub grejpfruta to idealna propozycja dla miłośników intensywnych, choć nieoczywistych smaków. Inną propozycją jest Cydrowy czar – napój jabłkowy serwowany na ciepło, rozgrzewający, ale pobudzający w smaku i orzeźwiający, z domieszką cynamonu, anyżu
i pomarańczy.
Śniadania w kawiarniach Costa Coffee będą serwowane każdego dnia tygodnia do godz. 12. Lunche natomiast – będą dostępne dla Gości po godz. 12.
Tekst/zdjęcia: materiały prasowe