Tekst: Natalia Nowak-Bartek
Zdjęcia: Krew i mleko
Coś dla smakoszy na dziś!
Składniki:
- 200 g miękkiego masła
- 1 szklanka cukru trzcinowego (następnym razem dam mniej)
- 1 jajko
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki soli
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1,5 szklanka wiórków kokosowych
Porady:
Masło ubić z cukrem na puszysty krem, dodać jajko oraz esencję waniliową i wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, płatki owsiane i kokos i ponownie dokładnie wymieszać. Powstała gęsta, dość lepka masa. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a z masy formowałam kulki, które następnie nieco spłaszczyć. Pieć w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 12 minut.
For Vers-24, Warsaw