Ciasteczka kokosowo-owsiane

Tekst: Nata­lia Nowak-Bar­tek
Zdję­cia: Krew i mle­ko

Coś dla sma­ko­szy na dziś!

ciasteczka-kokosowe4

Skład­ni­ki:

  • 200 g mięk­kie­go masła
  • 1 szklan­ka cukru trzci­no­we­go (następ­nym razem dam mniej)
  • 1 jaj­ko
  • 1 łyżecz­ka esen­cji wani­lio­wej
  • 1 szklan­ka mąki pszen­nej
  • 1 łyżecz­ka prosz­ku do pie­cze­nia
  • pół łyżecz­ki soli
  • 2 szklan­ki płat­ków owsia­nych
  • 1,5 szklan­ka wiór­ków koko­so­wych

Pora­dy:

Masło ubić z cukrem na puszy­sty krem, dodać jaj­ko oraz esen­cję wani­lio­wą i wymie­szać. Dodać mąkę, pro­szek do pie­cze­nia, sól, płat­ki owsia­ne i kokos i ponow­nie dokład­nie wymie­szać. Powsta­ła gęsta, dość lep­ka masa. Bla­chę wyło­żyć papie­rem do pie­cze­nia, a z masy for­mo­wa­łam kul­ki, któ­re następ­nie nie­co spłasz­czyć. Pieć w pie­kar­ni­ku roz­grza­nym do 180°C przez 12 minut.

ciasteczka-kokosowe1
ciasteczka-kokosowe3

ciasteczka-kokosowe2

For Vers-24, War­saw

_____

WIĘCEJ:
krewimleko.wordpress.com
POLECAJCIE:



Komentarze

komen­ta­rzy