Gazpacho – zupa idealna na upał

Zdrowa, wegańska, wyrazista w smaku, a do tego prosta w przygotowaniu. Bez gotowania, na zimno  – dlatego jest tak idealna na upał!

Składniki:

  • pomi­do­ry mali­no­we 3 szt.
  • gar­ść malin
  • 1 duża papry­ka
  • pół czer­wo­nej cebu­li
  • dwa grun­to­we ogór­ki
  • pół duże­go awo­ka­do
  • czo­snek
  • szczypt­ka chil­li
  • sól
  • pie­prz
  • 2 łyż­ki oli­wy
  • 2,5 łyż­ki octu jabł­ko­we­go
  • pół łyż­ki mio­du

Pomidory sparzyć,  obrać ze skórki i pokroić. Paprykę i awokado również obrać i pokroić. Warzywa  posypać solą i odstawić na około 30 min. Po tym czasie dodać wszystkie składniki do misy blendera. Zblendować i gotowe!

 

Smacznego!

 

Tekst/zdjęcia: VERS-24

Komentarze

komen­ta­rzy